Heb jij je eigen beauty salon en wil je verder goeien? Groeien naar meer omzet, een team, een eigen pand of iets anders? In dit artikel deel ik drie tips om te groeien met jouw beauty salon.

 

#1: Richt je op een uniek salonconcept en voer dit uit tot in de kleinste details.

Heb jij je salonconcept al uitgedacht? Een salonconcept is het idee achter jouw salon: wat is de filosofie van jouw salon? Focus jij je bijvoorbeeld op huidverbetering, ontspanning, op zo groen mogelijk, op een serene omgeving, op een holistische benadering of iets heel anders? Oftewel: wat maakt jouw salon bijzonder en waar sta jij voor? Dit werk je uit in 4 elementen: je klant (wie is je lievelingsklant), je aanbod (welke behandelingen bied je aan), je kernboodschap (wat is je allerbelangrijkste boodschap) en je visie (wat is jouw toekomstbeeld). Dit salonconcept kun je uitvoeren tot in de kleinste detail zoals hoe je de opvolging doet wanneer de klant bij je is geweest tot aan welke handdoeken je gebruikt in de salon. Bepaal wat jouw unieke salonconcept is en voer dit uit tot in de kleinste details.

 

#2: Kies je focus.

Veel ondernemers durven niet te kiezen, want kiezen is verliezen. Als je ergens voor kiest, dan kies je ergens ook níet voor. Maar durf je te kiezen, dan ga je daar ook meer van aantrekken. Durf jij te kiezen voor een highend klant, dan ga je deze highend klanten ook aantrekken. Maak bewuste keuzes in wie jouw lievelingsklant is, welke behandelingen je wel en niet doet en wat je aanpak is in de salon. Dit ligt in één lijn met je unieke salonconcept en met jouw authentieke zelf. Alles waar je op focust dat groeit, maar dan moet je wel durven te kiezen!

 

#3: Omring jezelf met gelijkgestemden.

Niets is zo krachtig dan jezelf omringen met gelijkgestemden. Mensen die snappen wat je bedoelt, in dezelfde fase en omgeving zitten als jij en je kunnen helpen, motiveren en inspireren wanneer je dit nodig hebt. Andere ondernemers die weten waar jij het over hebt. Ken je geen gelijkgestemde ondernemers? Check dan de Beauty Ondernemers Mastermind en word onderdeel van deze unieke Mastermind van maximaal 10 beauty ondernemers.

 

En nu?

Drie tips die heel makkelijk klinken, maar het daadwerkelijk doen is vaak de valkuil. Want hoe vaak neem jij nu echt de tijd om je salonconcept verder uit te werken? Of focus aan te brengen omdat je toch wat afgedwaald bent de laatste tijd? En heb je ondernemers om je heen die je kunnen bijsturen? Waarmee je kan sparren om daarna er weer vol tegenaan te gaan?

Als je dit leest en denkt.. ‘Pfoeh ja die tijd nemen is lastig.’ of ‘Och ja, ik weet eigenlijk niet of ik gelijkgestemden heb die ik kan vragen om met mij mee te denken’. Dan is het tijd om de regie weer te pakken als jij écht wil groeien met jouw salon. In september start ik met mijn Beauty Ondernemers Mastermind. Ik heb nog 3 plekken te vergeven en wie weet is één van deze plekken wel van jou. Samen met andere saloneigenaren gaan we 6 maanden lang aan de slag met jouw doelen en sparren we met jou om echt verschil te gaan maken.

Check deze pagina voor meer informatie over de Beauty Ondernemers Mastermind of stuur me een berichtje via Instagram, dan plannen we een telefoongesprek in om te kijken of jij in de groep past. En of je het aandurft om nu echt focus te brengen!

Laten we samen gaan knallen 🚀

XoXo Manuela