De allereerste Xo doe je dat! video. We trappen af met een video over nieuwsbrieven. Bekijk de video hieronder of scroll verder om de informatie uit de video te lezen. Veel kijkplezier!

De waarde van nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven. De meeste mensen denken dat je met de nieuwsbrief niet al te veel uithaalt, maar ik ben ervan overtuigd dat wanneer je het slim inzet je er zeker wel omzet uit kunt halen. Wist je bijvoorbeeld dat je meer inschrijvingen kunt behalen wanneer je de nieuwsbrief een leuke naam geeft in plaats van simpelweg ‘nieuwsbrief’? Neem als voorbeeld mijn Marketing Gossip Mailing. Doordat ik het een leuke naam heb gegeven, schrijven meer mensen zich in dan wanneer ik het simpelweg XoXo Marketing nieuwsbrief had genoemd.

En daar ben ik echt superblij mee, want een e-mailadres is goud waard! Het is veel meer waard, dan een Instagram volger of een like, omdat ik nu de contactgegevens heb. Ik kan iemand dus persoonlijk e-mailen. Een ander bijkomend voordeel is dat mensen geneigd zijn om bepaalde handelingen te ondernemen wanneer ze in hun inbox zitten. Ze hebben het idee dat ze iets moeten doen, die e-mail moeten beantwoorden of zich ergens voor moeten inschrijven. Deze emotionele overtuiging is veel groter dan op social media, omdat mensen dan simpelweg aan het scrollen zijn. Doe hier dan ook je voordeel mee en ga inzetten op nieuwsbrieven!

 

Belangrijke onderdelen bij een nieuwsbrief

Als je op frequente basis een nieuwsbrief gaat versturen, dan zijn nog drie dingen belangrijk:

  • De ontvanger. Ten allereerste, naar wie ga je de nieuwsbrief sturen? Zijn het potentiële klanten of zijn het huidige klanten? Dit is belangrijk om te weten, omdat je dan weet aan wie je schrijft, dus hoe je de boodschap daarop aan moet passen.
  • De boodschap. Dan komen we gelijk bij het tweede punt, de boodschap. Wat ga je vertellen aan je huidige klanten, je nieuwe klanten of andere ontvangers? Wat is de waarde die je gaat bieden? Als je een webshop hebt, dan ga je waarschijnlijk producten uitlichten. Maar als je bijvoorbeeld een dienst levert, dan kun je vertellen over jouw verhaal en welke waarde je kunt bieden. Bedenk dus heel goed wat jouw boodschap is en welke waarde je gaat bieden voor de ontvangers.
  • De frequentie. Als derde, de frequentie. Het maakt niet uit of je maandelijks een nieuwsbrief gaat versturen of wekelijks, als je je maar hier aan houdt. Consistentie is key in marketing. Dus als je wekelijks een nieuwsbrief gaat sturen, stuur dan ook wekelijks een nieuwsbrief. Zo weten de ontvangers ook wat ze van jou kunnen verwachten.

 

Voorbeeld: Marketing Gossip Mailing

Om deze drie punten te illustreren, neem ik weer als voorbeeld mijn Marketing Gossip Mailing. Ik stuur deze tweewekelijks en dat weten mijn ontvangers ook. Ze weten wanneer ze deze mail van mij mogen verwachten. Deze mail gaat naar mijn huidige klanten, maar ook naar mijn toekomstige klanten. Dus ik weet op wie ik mijn boodschap moet afstemmen. Mijn boodschap gaat over de waarde die ik kan bieden, dus tips, inspiratie en kennis over marketing. Zo weet ik heel goed wát ik ga sturen, maar weten mijn ontvangers ook wat ze van mij kunnen verwachten.

Ik hoop dat je nu beter weet wat de waarde van nieuwsbrieven kan zijn voor jouw onderneming. Mocht je willen weten hoe ik mijn e-mail marketing doe, schrijf je dan hier in voor de tweewekelijkse Marketing Gossip Mailing. Ik zie je graag de volgende keer weer terug!