icoon telefoon header_ icoon facebook icoon instagram icoon pinterest

Dit willen we allemaal wel

Hi beste lezer,

Vandaag wil ik het graag met je hebben over iets wat veel mensen willen maar niet begrijpen hoe het precies werkt: hoger ranken in Google.

Hoger in Google komen vatten we samen in de marketing met de term SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization. Oftewel, hoe je je website gebruiksvriendelijker en relevanter kan maken voor bepaalde zoektermen om op gevonden te worden, zodat je hoger in Google komt. 🔍

Laat ik beginnen bij de belangrijkste misvatting over SEO: je kunt niet binnen een maand opeens op nummer #1 staan in Google op een specifieke zoekterm. Daar is echt tijd voor nodig en daarom werkt SEO ook alleen op de lange termijn.

Hoe start je met SEO? Het beste kun je met een specialist samen gaan werken, omdat er gewoon heel veel kennis en specialisme komt kijken bij SEO. Je moet op de hoogte zijn van de laatste trends, technische instellingen, welke elementen relevant zijn om naar te kijken en er een beetje gevoel voor hebben.

Net zoals alles alle andere dingen in het leven, kun je natuurlijk zelf gaan onderzoeken hoe SEO voor jouw website werkt en dit oppakken, maar weet dat het tijd nodig heeft om alles volledig te snappen en toe te kunnen passen.

In het kort begin je met een zoekwoordenonderzoek. Hierbij concludeer je op welke zoektermen je gevonden wilt worden en ook welke longtail keywords. Dit zijn zoekwoorden met 3 woorden of meer erin, zoals ‘marketingbureau voor beauty ondernemers’.

Met deze zoektermen ga je dan aan de slag om bestaande teksten te optimaliseren en een planning om nieuwe pagina’s en blogartikelen voor deze zoektermen te maken. Op die manier werk je aan de lange termijn aan je posities in Google en ga je uiteindelijk merken dat meer mensen jou vinden via de zoekmachine! 🔍

Klonk bovenstaande helemaal als abacadabra maar wil je wel graag aan de gang met SEO? Reageer dan even op deze e-mail. Samen met een SEO specialist help ik je graag met de vindbaarheid van je website.

Tot volgende week!

XoXo Manuela

 

 

 

Wil jij de volgende Marketing Gossip ook ontvangen? Schrijf je hier in voor de wekelijkse Marketing Gossip!