icoon telefoon header_ icoon facebook icoon instagram icoon pinterest

He het is oké, je mag…

Hi beste lezer,

Het is oké, je mag echt weleens content recyclen. Ik had het er afgelopen dinsdag nog over tijdens het telefoongesprek met mijn Business Buddy dat we het onszelf soms veel te moeilijk willen maken.

“Nee, ik heb daar ooit al eens een blogartikel over geschreven dus daar kan ik nu ook niet nog een mailing aan wijden” is een gedachte die veel ondernemers hebben. Zo startte ik ook het gesprek met mijn Business Buddy waarbij ze iets tegen me zei wat ik kort geleden nog tegen háár had gezegd, namelijk “He, het is oké om eens iets te herhalen!”.

Sowieso bereik je niet altijd al jouw klanten wanneer je een IG post of een blogartikel aan een bepaald onderwerp wijdt. Het is onmogelijk dat al jouw klanten dit gezien hebben en daarom is het helemaal niet erg om eens iets te herhalen. En als ze het dan wél al gezien hebben, dan is herhaling alleen maar goed!

Ken je het mere exposure effect?

Dit is een psychologisch fenomeen dat mensen een voorkeur ontwikkelen voor iets dat ze vaker gezien of gehoord hebben, omdat ze er op die manier al bekend mee zijn. Zo is het dus goed om bepaalde tips te herhalen, maar ook goed om jezelf vaker te laten zien, want mensen worden bekend met je. Win-win dus 😊

Wees dus ook niet bang om eens iets te herhalen via een ander medium. Je bereikt zo klanten die je nog niet bereikt hebt óf je zorgt voor herhaling van de boodschap en dat is altijd goed.

De bekende ondernemer Gary Vaynerchuck zweert er zelfs bij. Zo heeft hij het over een soort content trein. Je ontwikkelt één hoofdcontent middel, bijvoorbeeld een blogartikel en deze knip je op in mini content die je weer kunt verspreiden via social media, nieuwsbrieven en meer. Zo zorg je dat je via één contentmiddel veel meer stukjes content creëert en dat scheelt een boel tijd.

Wees dus lief voor jezelf en wees niet bang om een keer een tip te herhalen of jouw boodschap nogmaals te verspreiden. Het is oké om content te recyclen!

Groetjes uit het prachtige Utah, waar ik mijn hart verloor. ❤️

XOXO Manuela

 

Wil jij de volgende Marketing Gossip ook ontvangen? Schrijf je hier in voor de wekelijkse Marketing Gossip!