De vraag die ik het meest gesteld krijg: hoe krijg ik meer Instagram volgers? In deze video geef ik je 5 tips over hoe je meer relevante Instagram volgers kan krijgen.

Hoe krijg ik meer Instagram volgers?

Een vraag die ik elke week wel bijna gesteld krijg is: ‘hoe krijg ik meer Instagram volgers?’ En voordat ik in ga op meer manieren om Instagram volgers te krijgen, wil ik je eerst uitleggen waarom de kwaliteit van je volgers belangrijker is dan het aantal. Want je hoeft namelijk niet veel volgers te hebben om er klanten uit te halen. Als je maar relevante volgers hebt.

Relevante volgers zijn dus volgers die jouw klant zouden kunnen zijn. Zelf heb ik ook niet heel veel volgers op Instagram, maar haal ik wel 60% van mijn klanten eruit. Focus je dus op de interactie die je met je volgers hebt en niet op het aantal.

De volgende vraag die je wellicht nu hebt is ‘hoe krijg ik dan meer relevante volgers?’. Ik deel graag vijf manieren met je.

  • De allereerste is het bereik van je bericht vergroten. Dit doe je onder anderen door de juiste hashtags te gebruiken. Dus geen hashtags zoals #happyweekend, maar echt hashtags die relevant zijn voor jouw bedrijf. Ik heb een hashtagonderzoek die kan je gebruiken om achter de juiste hashtags te komen.
  • De tweede manier is om consistent en regelmatig content te posten op Instagram, zowel in de feed als op stories. Want wanneer jij consistent te zien bent, word je ook vaker getoond aan Instagramgebruikers omdat je aan je zichtbaarheid aan het werken bent. Dus laat jezelf consistent en regelmatig zien. Je bouwt daarmee aan je naamsbekendheid.
  • De derde tip is: plaats jouw berichten op de juiste tijdstippen. In je statistieken kun je zien op welke tijdstippen jouw volgers online zijn, op welke tijdstippen. Dus als je op deze tijdstippen ook jouw bericht plaatst, dan optimaliseer je het bereik van je bericht. Het is wel goed om dit in de gaten te blijven houden, want zodra jouw volgersaantal groeit dan kan het zo zijn dat jouw tijdstippen ook veranderen. Dus houd dit in de gaten, om zo altijd op de juiste tijdstippen te plaatsen.
  • Plaats mooie en relevante berichten. Je kunt namelijk wel van alles doen om mensen jou te laten volgen, maar je moet ze ook binnenhouden en je moet ze kunnen aantrekken en dat doe je met mooie content. Dus zorg voor tips, waardevolle berichten die je deelt, inzichten… Eigenlijk alles wat relevant is voor jouw volgers. Want zo zorg je ervoor dat je ze aantrekt, maar ook dat je ze binnenhoudt. En dat is natuurlijk waar instagram om draait: om mooi, aantrekkelijke content.
  • En de laatste tip is… Wees zelf ook actief op Instagram. En maak er geen eenrichtingsverkeer van. Je kunt wel verwachten dat iedereen maar op jouw berichten gaat reageren maar als je zelf niet actief bent op het platform, dan gaat het gewoon niet werken tenzij je al duizenden volgers hebt. Dus ga actief reageren op mensen, laat zien dat je er bent, en dan gaan mensen dit ook uiteindelijk bij jou terug doen. Dus zorg ervoor dat die interactie er is en dat het geen eenrichtingsverkeer is.

Vooral die allerlaatste is belangrijk, want je wilt interactie hebben op het platform. Dit zorgt er ook voor dat je mee wordt genomen in het algoritme en steeds hoger komt, en aan steeds meer mensen vertoond wordt. Interactie is dus echt key.

Wil je meer weten over instagram of vind je het leuk om me te volgen? Volg me dan op @xoxomarketing en dan volg ik je graag terug.

En hopelijk zie ik jou in de volgende video!

Tot dan!