Als je in de beauty branche zit kan het je niet ontgaan zijn. De hype rondom maskne. Je ziet nu meerdere salons erover schrijven en inspelen op de hype rondom de huidvriendelijke mondmaskers. Als je als eerste op dit soort actualiteiten inspeelt, dan kun je echt opvallen. Dit deed Vivian van VIVE Huidtherapie een paar weken geleden.

Ze begon met het verkopen van huidvriendelijke mondmaskers en schreef een blog over maskne om het gesprek te starten over deze onbekende vorm van acne. Haar blog werd gedeeld in Facebookgroepen voor de professional en ook De Beauty Professional pikte het op. Binnen no time kreeg de blog van Vivian een ontzettend bereik voor haar webshop én voor haar huidvriendelijke mondkapjes.Dit was een erg slimme zet, want inmiddels is het gesprek op gang en delen meer en meer beauty salons en huidtherapeuten het belang van een huidvriendelijk mondkapje en is het lastiger om op te vallen.

Inspelen op de actualiteit. Ontzettend slim voor je bereik!

Maar hoe zorg je er nu voor dat je dit soort kansen kunt pakken? 🤔

  • Wees op de hoogte van wat er in de branche speelt. Jij zit in de branche dus bent als het goed is vaak als eerste op de hoogte van trends en nieuws.
  • Word lid van relevante Facebookgroepen met je concullega’s. Abonneer je op vakbladen of ga online platformen volgen die voor jouw branche relevant zijn. Zo mis je nooit meer branchegerelateerd nieuws!
  • En nog een belangrijke, meld je aan voor de gratis online tool Google Alert. Je kunt hier zoektermen invoeren waarbij je een melding krijgt wanneer hier iets nieuws over geschreven is. Google is je grootste vriend! 😁

Houd je ogen open en oren gespitst en voor je het weet spot je een kans voordat iemand anders hem heeft gepakt…