icoon telefoon header_ icoon facebook icoon instagram icoon pinterest

Niemand vergeet een eerste indruk

Hi beste lezer,

Niemand vergeet een eerste indruk.

Ik krijg vaak te horen van potentiële klanten dat ze graag met mij in gesprek gaan, omdat mijn website of social media kanalen hun zo aanspreken. En dat is nu niet om op te scheppen, maar om aan te geven hoe belangrijk een eerste indruk is.

Ik had het er toevallig afgelopen week met Jessica over die al heel wat mooie dingen voor mij heeft vormgegeven. Ik vind het extreem belangrijk dat alles matcht wat van mij online te vinden is met mijn branding en hoe ik over wil komen. En ik merk dat ook bij mij sommige dingen gewoon niet kloppen… De quote die ik gebruik op Instagram heeft alleen dezelfde kleur van mijn huisstijl, maar verder past ie niet echt in het plaatje.

En daar baal ik van. Ik weet hoe belangrijk het is dat overal jouw unieke look & feel terugkomt. Dit is immers je vingerafdruk: uniek en authentiek.

Ken je dat wanneer je een bepaalde Instagram Story ziet of wanneer je op Facebook een foto voorbij ziet komen en meteen weet van wie het is? Dat is nou echt authentieke branding. Alles past perfect in het plaatje en daardoor ga je het herkennen. 🙏🏻

Ik wil je uitdagen om eens te kijken naar wat jij naar buiten brengt. Is jouw huisstijl terug te herkennen in de dingen die je deelt? Of zijn het losse onderdelen en lijkt het meer op een houtje-touwtje branding?

Probeer te ontdekken waar eventueel verbetering mogelijk is en schrijf dit op. Met deze elementen kun je de aankomende weken aan de slag!

En no worries… Dit is een ongoing proces. Tenzij je 24/7 een vormgever in arm neemt, is een 100% volledige branding onmogelijk, maar streven naar een samenhangende branding kan wel! Dat doe ik ook en ook bij mij blijft er verbetering mogelijk. En dat zie ik alleen maar als iets moois, zo blijf ik altijd leren. ❤️

Fijn weekend iedereen!

XoXo Manuela

 

 

Wil jij de volgende Marketing Gossip ook ontvangen? Schrijf je hier in voor de wekelijkse Marketing Gossip!