Interview met Giolina van GB Hair & make-up

Zou jij ook in een ontspannen sfeer je haar en make-up willen laten doen? Geen stress voor je belangrijke shoot en er ontspannen aan beginnen, zodat je kan genieten van de shoot.

Ik ontzorg je graag op dit gebied. Zo neem ik vooraf uitgebreid de tijd om al je wensen te bespreken. Wat ik belangrijk vind is dat je eruit ziet als jezelf en dat ook zo voor jou voelt. Je wilt jezelf laten zien in je onderneming. Je wilt dat mensen jou leren kennen en de persoon achter het bedrijf gaan zien. Het is heel spannend om meer van jezelf te laten zien, omdat je je op deze manier kwetsbaar opstelt. Maar je weet dat het belangrijk is dat jouw klant jouw gezicht ziet, want klanten willen zaken doen met jou om jou. Het is dus tijd om een fotoshoot te plannen!

Zo heb ik Manuela opgemaakt voor haar personal branding shoot. Manuela is gespecialiseerd in marketingstrategie en uitvoering in de beauty-, fashion- en lifestylebranche. Ik vond het echt zo ontzettend leuk dat ik haar heb kunnen helpen voor haar personal branding shoot.

Manuela is werkzaam in de beautybranche. Ze werkt op locatie, geeft trainingen aan salons en voert een-op-een kick off sessies uit voor de marketingstrategie. Manuela ziet er altijd tiptop uit als ze naar haar klanten gaat. Belangrijk was om dit ook uit te stralen in haar personal branding shoot. Waar ik voor heb gezorgd tijdens de shoot is dat Manuela zo veel mogelijk variatie had in haar foto’s. Daar heb ik voor gezorgd door met verschillende haarkapsels te wisselen en verschillende haaraccessoires.

1. Los haar met slag

Voor deze look heb ik het haar geprept met Ouai Wave spray – dit geeft heel veel volume in het haar. Verrijkt met rijsteiwit om houvast en vorm toe te voegen aan het haar. Het haar heb ik in volume geföhnd zodat het haar mooi glad gepolijst is en de volume op de aanzet van haar haar zit. Voor de slag heb ik een brede krultang gebruikt, hier krijg je meer een losse slag textuur mee. Deze look paste perfect bij haar zwierige rok en dit dansende shot.

Personal branding shoot 1

2. Twist in het midden van het haar

Als het om haarstyling gaat ben ik echt een grote fan van werken met haaraccessoires. Voor deze look heb ik de zijkant van het haar vast gestoken. Het product dat ik daarvoor heb gebruikt is van Ouai the matte pomade. Ik gebruik dit om het haar glad en strak bij elkaar te houden en ik heb het daarna vastgemaakt met een u-pin. De look heb ik compleet gestyled met een mooi gouden minimalistisch schuifspeldje. Deze look is modern en geeft een hele mooie en elegante uitstraling.

Boodschap aan je lievelingsklant

3. Los haar met een haarband

Het voordeel van het haar goed preppen met producten, föhnen en de krultang is dat ik een mooie basis heb waar ik mee kan werken. Het haar heb ik los gelaten en een prachtige pastel roze haarband in het haar gedaan. Deze haarband is heel vrouwelijk door de kleur maar ook door de structuur v. de haarband. Dit paste heel mooi bij haar outfit.

4. Half opgestoken haar

Het haar half opsteken is perfect bij half lang of lang haar. De zijkanten van het haar heb ik bij elkaar getwist voor een los en speels effect. Aan de voorkant van haar gezicht heb ik losse plukjes haar langs haar gezicht laten vallen voor een casual look. Het haar heb ik vastgemaakt met een minimalistische driehoek gouden speld. De haaraccessoire maakt de look helemaal compleet!

Dit gaat er fout bij 80% van de bedrijven

5. Twist in het midden van het haar

Voor deze out-the-door look heb ik gekozen voor een twist in het midden van het haar. Op de plek van een midden scheiding heb ik het haar bij elkaar getwist met volume voor een los effect en vastgemaakt met een schuifspeld. Dit paste perfect bij de prachtige statement oorbellen bij deze look.

6. Hoge knot

De hoge knot is een look voor elke tijd van het jaar en je kan het op verschillende manieren stylen. Bij Manuela heb ik gekozen voor een casual knot. Als eerste heb ik een hoge staart gemaakt en losse plukjes langs haar gezicht laten hangen. Het haar heb ik om de staart heen gedraaid totdat er een knot ontstaat. Vervolgens heb ik het vastgemaakt met u-pins en een scrunchie om ervoor te zorgen dat de knot de hele dag goed blijft zitten. Voor meer glans in het haar heb ik de Goldwell StyleSign Diamond Gloss Spray gebruikt. Dit is een glansspray die een gladde look creëert en pluis onder controle houdt.

Het was een feestje om voor Manuela verschillende haarstyling looks te verzorgen voor haar personal branding shoot!

Tijdens de shoot kan ik aanwezig blijven voor je haar en make-up. Waarom zou je mij er de hele tijd willen hebben? Omdat je vaak meerdere outfits bij je hebt en wisselt van kleding. Ik kan je haar na het wisselen van de outfits direct weer perfect maken, voordat je op de foto gaat. Ook kan ik je haar en make-up op je nieuwe outfit afstemmen. Tijdens de shoot zorg ik ervoor dat je lippenstift goed blijft zitten. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende haarlooks die ik in dit artikel heb gecreëerd tijdens de personal branding shoot van Manuela. Zo heb je ook meer variatie in de foto’s die je maakt.

Daarom heb ik speciaal voor jou een gratis e-book gemaakt. Ik hoor van veel van mijn klanten dat ze heel ‘zenuwachtig’ zijn voor hun fotoshoot. Wat heel begrijpelijk is, want het is ook heel spannend.

Geloof me! Ik weet hoe spannend een fotoshoot kan zijn. Zeker ook als je meer van jezelf wilt laten zien en een gezicht wilt geven aan je bedrijf. Met mijn e-book help ik je om met je zenuwen om te gaan voor jouw fotoshoot maar ook om te geloven in je eigen schoonheid. Iedereen heeft namelijk die prachtige ‘witte zwaan’ in zich die eruit wilt. In mijn e-book deel ik ook tips met je over hoe je voorbereid kan beginnen aan je shoot.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wacht niet langer en download hier mijn gratis E-book.

Veel leesplezier!

Liefs,
Giolina

Fotograaf: Carola Doornbos