icoon telefoon header_ icoon facebook icoon instagram icoon pinterest

Ruim jij je volgers weleens op?⁠ 😬⁠

Als in: kijk jij met regelmaat naar je volgers en of ze passen bij jouw community? ⁠⁠

Zo check ik dagelijks welke volgers erbij komen en of ze in het plaatje passen. Engelse marketingbureaus, software uit Nederland, ICT’ers uit India, spambots, militairen uit Amerika en dergelijk verwijder ik meteen. ⁠

Waarom ik dit doe?⁠

Niet omdat ik het leuk vind in ieder geval! Ik ben hard op weg naar de 1.000 volgers en het verwijderen van volgers helpt daar niet echt aan mee.⁠ πŸ™„β 

Wel zorg ik er zo voor dat mijn berichten en Stories gezien worden door de mensen waarvan ik wil dat ze het zien!⁠

Je hebt vast weleens gehoord dat maar 5 of 10% jouw berichten te zien krijgt. Hoeveel procent het daadwerkelijk is durf ik niet te zeggen, maar het algoritme zorgt er wel voor dat maar een klein deel van jouw huidige volgers (en nieuwe toekomstige volgers) je berichten te zien krijgen.⁠

En dan zou het wel heel zuur zijn als dit kleine deel voornamelijk bestaat uit mensen die nooit met je zouden samenwerken, of niet? ⁠

Daarom houd ik dus een volgersschoonmaak! Heb jij dit weleens gedaan of doe je het regelmatig?⁠ πŸ‘‡β 

XoXo Manuela⁠