Waarom zou je volgers van Instagram willen verwijderen? Wat zijn daar de voordelen van? Dat leg ik je uit in deze Xo Doe Je Dat! video!

Waarom je volgers van Instagram wilt verwijderen

In deze video wil ik het met je hebben over het verwijderen van je Instagram volgers. Hier zijn een heleboel meningen over, en in deze video deel ik graag mijn kijk hierop.

Je kent het misschien wel dat een Amerikaans militair je opeens gaat volgen op Instagram. Dat je een nieuwe volger erbij hebt met alleen maar cijfers in zijn naam. Dit zijn hoogst waarschijnlijk spam gebruikers. Oftewel accounts die niet bestaan.

Het is wel heel erg leuk voor je volgersaantal, je hebt opeens wat volgens erbij. Maar eigenlijk doet het niks voor je, want het zijn natuurlijk geen relevante volgers die je wil hebben. Ik ben er dan ook voor om deze spam volgers te verwijderen.

Waarom? Deze volgers doen misschien wel iets voor je autoriteit en het aantal volgers. Maar het zijn waardeloze volgers, want deze volgers zijn niet geïnteresseerd in wat je te bieden hebt. Ze zullen ook geen potentiële klant van je zijn.

En sterker nog: je weet misschien wel dat niet iedereen van al jouw volgers jouw berichten krijgt te zien. Er wordt zelfs gezegd dat ongeveer 10% van jouw volgens je berichten krijgen te zien. Het zou toch waardeloos zijn dat juist die 10% bestaat uit alleen maar die spam volgers die je hebt.

Daarom is het zo belangrijk dat al je volgers potentiële klant kunnen zijn. Omdat dit de klanten zijn die je wil hebben, en ook waarvan je wil dat zij jouw berichten zien.  Als het dus maar 10% is, dan wil je wel dat die 10% potentiële klanten zijn.

Dat is ook gelijk het grote voordeel aan het verwijderen van deze spam volgers. Want zo zorg je ervoor dat alleen de oprecht geïnteresseerden jouw bericht krijgen te zien. En ja, zo duurt het wel even wat langer voordat je duizend volgers hebt. Maar wees eens eerlijk: wil toch liever een kleinere groep volgers die oprecht geïnteresseerd zijn in wat je doet?
Dan een grote groep volgers waarvan een heel groot deel uit spam volgers bestaat.

Mocht je meer willen leren over Instagram, ik heb een linkje toegevoegd met een gratis hashtagonderzoek. Hiermee kan je hashtags vinden die echt bij jouw bedrijf passen.

Ik heb ook een linkje naar een cursus waarin ik meer vertel over Instagram en echt alle ins en outs bespreek.

En anders zie ik jou graag in de volgende video.

Tot dan!