Veel merken maken gebruik van user generated content: foto’s en video’s die door hun klanten van hun product zijn gemaakt. Niet alleen is het heel slim om foto’s te delen van anderen om zo autoriteit en geloofwaardigheid uit te stralen, maar het is ook nog eens heel waardevol. De meest fantastische fotografen schuilen er in jouw klanten en die foto’s kun je oneindig inzetten!

 

User generated content vinden

Door de opkomst van social media is het voor jouw klanten maar wat makkelijk om foto’s te delen van jouw merk en je te taggen. Toch zijn er ook een boel klanten die jou niet eens taggen, waardoor jij niet eens van het bestaan af weet. Een handige tip voor het internet is Google Alerts. Je krijgt dan een melding wanneer er iets op het internet wordt gepubliceerd met jouw naam. Zo ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs die er gepubliceerd worden over jouw merk.

Op social media is het wat moeilijker, omdat Google Alerts daar niet werkt. Bovendien is het lastig zoeken wanneer mensen je niet taggen of een specifieke hashtag gebruiken met jouw naam. Daarbij komt dat sommige gebruikers hun social media account op verborgen hebben staan, waardoor jij deze foto’s of video’s niet kunt zien.

Het is daarom aan te raden om klanten duidelijk te maken waar jouw merk te vinden is op social media (@xoxomarketing) en eventueel welke hashtags gebruikt kunnen worden. Bij een tag krijg je namelijk een melding van een nieuw bericht en op hashtags kun je zoeken. Op die manier kun je altijd de user generated content van jouw merk vinden.

 

Foto’s van anderen gebruiken

Wat kun je dan doen met de foto’s of video’s van je klanten? Deze content kun je gebruiken voor je eigen marketing. Deel het op social media, gebruik het in je nieuwsbrief of publiceer het in een blogartikel. Je kunt zelfs op je website een portfoliopagina maken met daarop foto’s van alle klanten die iets hebben gemaakt.

Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je officieel toestemming moet hebben van de klant om het te plaatsen. Vraag dan ook in een reactie onder de foto of video of in een persoonlijk berichtje toestemming om het te gebruiken en vermeld daarbij altijd wie de maker is. Zo geef je de maker ook de credits en is hij of zij ook eerder geneigd om het vaker te den. Als zij je taggen in een Instagram Story zodat jij het kunt reposten, dan kun je ervan uitgaan dat je het mag delen. Berichten op Facebook en Instagram dien je echter altijd te vragen.

 

Moedig je klanten aan

Wordt er nog niet veel gedeeld door jouw klanten over jouw merk? Moedig ze dan aan! Benoem in de flyer bij hun bestelling, op de website, op social media, in je nieuwsbrief en overal waar jij maar kunt bedenken. Bij B2B klanten zoals salons kun je het ook recht op de man vragen zodat je als merk ook extra aandacht aan deze depositair kunt geven. Hang er gerust een winactie aan vast dat er elke maand iets te winnen valt of doe een grote winactie rondom een productlancering zodat je extra veel awareness creëert.

User generated content is geweldig. Het kost je geen tijd, maar je krijgt wel de meest uiteenlopende foto’s en video’s. En het mooiste? Het wordt gedeeld door je allerleukste klanten: je ambassadeurs.