Wat is het bouncepercentage van je website? En wat moet je daar dan mee? Ik leg het uit in deze Xo Doe Je Dat! video.
Vandaag gaan we het hebben over het bouncepercentage van je website. Strikt genomen is het bouncepercentage het aantal sessies van een specifieke websitebezoeker, gedeeld door alle sessies op je website. Praktisch betekent dit dat een websitebezoeker gelijk je website verlaat na het zien van één pagina.
Waarom doet een website bezoeker dit? Dit kan enerzijds zijn omdat je zulke goede informatie op die pagina hebt, dat een websitebezoeker denkt ‘top ik heb antwoord op mijn vraag. Ik kan hier weer weg.’ Anderzijds kan het natuurlijk ook zijn dat je niet genoeg informatie geeft, en dat daardoor de websitebezoeker geïrriteerd raakt en je website verlaat. Of het kan zo zijn dat een website zó niet duidelijk is, dat de website bezoek gelijk denkt: ‘Dit wil ik niet! Hup naar een andere website.’
Dat de websitebezoeker heeft weggeklikt, dat is in ieder geval zeker. En het is aan jou om te kijken wat de mogelijke redenen daarvoor kunnen zijn. Kijk eens naar de pagina’s die een hoog bouncepercentage hebben. Wat is er mis aan die pagina? Wat kan de eventueel beter? Leef je in in jouw lievelingsklant. Wat voor informatie wil jouw lievelingsklant op deze pagina zien? En wat mist er eventueel nog?
Dan is natuurlijk de vraag: wat is een goed bouncepercentage? En dat ligt eigenlijk helemaal het soort website dat je hebt. Je kunt je voorstellen dat bij een blog het bouncepercentage veel hoger is, omdat mensen een bepaalde blogartikel lezen, genoeg informatie hebben, en dan weer weggaan van de website. Wanneer mensen op een webshop zitten, is het bouncepercentage vaak lager. Omdat ze doorklikken naar meerdere producten die op dat specifiek product lijken. Dus ze zijn echt aan het shoppen, dus meerdere pagina’s aan het kijken.
Je kunt ongeveer de volgende bounce percentages aanhouden per website… Namelijk voor alle websites 30 tot 50 procent, voor een blog 40 tot 60 procent, voor een webshop 20 tot 40 procent, en voor dienstenwebsites 10 tot 30 procent. En waar vind je dit bouncepercentage dan? Die vind je in Google Analytics.
Heb je vragen over het bouncepercentage? Laat dan een reactie achter of stuur mij een e-mail op info@xoxomarketing.nl
12 december 2020
Een magisch toverwoord: personal branding. Maar wat is het nu? En hoe pas je het toe? In deze Xo doe je dat! video leg ik het je uit. Wat is …
28 oktober 2020
De vraag die ik het meest gesteld krijg: hoe krijg ik meer Instagram volgers? In deze video geef ik je 5 tips over hoe je meer relevante Instagram volgers kan …
30 september 2020
Waarom zou je volgers van Instagram willen verwijderen? Wat zijn daar de voordelen van? Dat leg ik je uit in deze Xo Doe Je Dat! video! Waarom je volgers van …
XoXo Marketing gebruikt cookies om de website en service te optimaliseren Lees meer