Vandaag hebben we het over het conversieratio. Wat is het en waarom geeft het zoveel inzicht in je website? In deze video leg ik het je uit en ook meteen hoe je je conversieratio kunt verbeteren! Bekijk de video hieronder of scroll verder om de informatie uit de video te lezen. Veel kijkplezier!

 

 

Wat is een conversieratio?

Vandaag gaan we het hebben over het conversieratio. Een belangrijk meetinstrument van jouw website, want hoe weet je nou of je website goed presteert? Dit doe je door te kijken naar het conversiepercentage, oftewel conversieratio.

Een conversie ratio is het percentage van al je website bezoekers dat bepaalde actie op jouw website onderneemt. Zoals een product kopen, zich inschrijven voor online cursus, zich inschrijven voor een webinar, of simpelweg een contactverzoek achterlaat.

Je kunt dit percentage bereken door simpelweg al je contactverzoeken te pakken, dit te delen door het aantal websitebezoekers, en dit te vermenigvuldigen met 100. Dit kun je doen per maand, per jaar, per kwartaal, per vijf jaar… Je kunt het zelfs per website pagina doen.

Het gemiddelde conversiepercentage van een website is 2%. 2% van jouw website bezoekers
onderneem een bepaalde actie op je website. Is het percentage nou lager dan 2%? Dan
moet je kritisch naar je website kijken.

Staat bijvoorbeeld te weinig informatie op een website pagina? Heb je meer knoppen nodig voor een bepaalde actie? Of moet je misschien de prijzen vermelden? Dit zijn allemaal dingen die je kunt doen om je website conversie-gerichter te maken.

Ik hoop dat nu een stuk duidelijker is geworden waarom dit conversiepercentage zo veel inzicht in je website geeft. Heb je hier nog vragen over? Stuur me gerust een mail op info@xoxomarketing.nl , en ik beantwoord je vragen graag.