Een magisch toverwoord: personal branding. Maar wat is het nu? En hoe pas je het toe? In deze Xo doe je dat! video leg ik het je uit. 

Wat is personal branding?

Vandaag heb ik het met je over een chique woord dat door Jan en alleman de lucht in wordt gegooid, namelijk ‘personal branding’. Veel zeggen dat personal branding onwijs belangrijk is voor jou als ondernemer en daar hebben mensen gelijk in! Ze vergeten alleen te vertellen wat het nou precies is en waarom het dus zo belangrijk is.

Een personal brand dat ben jij! Een personal brand is het merk wat jij van jezelf creëert. Oftewel, het beeld wat anderen van jou zouden moeten hebben. Een beeld wat jij zelf hebt geschetst en wat jij over brengt op anderen. Bijvoorbeeld woorden zoals enthousiast, flexibel, rustig, kalm, vriendelijk, dit zijn woorden bijvoorbeeld woorden die klanten gebruiken wanneer ze een aanbeveling geven. En als dat overeenkomt met het beeld wat ik heb geschetst, als personal brand zijnde, dan ben ik goed bezig. Dan klopt het dus met wat andere mensen van mij vinden. Er zit dus een match in!

Hoe zorg je nou voor een personal brand? Door er bewust over na te denken. Even mezelf als voorbeeld nemende, ik wil graag overkomen als een marketingexpert voor beauty-, fashion- en lifestyle ondernemers. En dat is zeg maar de brand van mijn bedrijf over hoe ik mijzelf wil inzetten. En daarnaast zijn er natuurlijk dingen over hoe ik ben en mijn werkwijze, ik hoop dat mensen zeggen dat ze me sympathiek vinden, dat ze me flexibel vinden en dat ik goed met ze mee denk. Dat zijn elementen waar ik heel erg bewust over na heb gedacht en dat ik dat ook terug wil laten komen in mijn personal brand.

Hoe zorg je ervoor dat mensen je personal brand ook gaan begrijpen? Dat zij ook de dingen gaan benoemen waarvan jij graag wilt dat ze die benoemen? Dat doe je door je personal brand overal te laten zien! Dus in je e-mail marketing, op je social media, op je website, in de video’s die je maakt, noem het maar op. Eigenlijk alles wat je qua marketing doet, daar laat jij je personal brand zien. En dat doe je qua tekst en beeld door heel duidelijk die elementen terug te laten komen. En zo schets je als het ware je personal brand bij je toekomstige klanten.

Ik hoop dat het wat duidelijker is wat je personal brand is. Mocht je hier nog vragen over hebben, stuur me gerust een berichtje.