In deze Xo doe je dat! video leg ik je meer uit over funnels. Wat zijn nu funnels? En wat is het verschil tussen een salesfunnel en een e-mail funnel? Bekijk de video hieronder of scroll verder om de informatie uit de video te lezen. Veel kijkplezier!

Wat zijn funnels?

Vandaag gaan we het hebben over funnels. Je ziet het veel voorbij komen: e-mail funnels, salesfunnels… maar wat is nu eigenlijk het verschil? Om jullie niet verder te verwarren, wil ik jullie het verschil uitleggen tussen een e-mail funnel en een salesfunnel.

Een e-mail funnel is de kleinere van de twee en kan onderdeel uitmaken van van de grotere funnel: de salesfunnel. De salesfunnel moet je zien als een soort van trechter. Boven stop je de websitebezoekers er in en onderin komen er klanten uit. Je trechtert als het ware je klanten eruit. Hoe je dit doet? Stel bijvoorbeeld een E-book beschikbaar op je website. Mensen downloaden dit E-book en langzamerhand door verschillende handelingen maak je die websitebezoeker warm genoeg om klant te worden.

Dit kun je doen door middel van een e-mail funnel. Een e-mail funnel kan dus deel uitmaken van deze funnel (of trechter). Een e-mail funnel bestaat uit geautomatiseerde e-mails waarbij je diegene die de e-mails ontvangt, warm maakt om klant te worden. Hoe ziet dat eruit? Je hebt bijvoorbeeld op je website een E-book staan dat gratis gedownload kan worden in ruil voor een naam en e-mailadres. Dan gaat de automatische e-mail funnel lopen! In de eerste e-mail krijgt diegene het E-book, in de tweede e-mail die een paar dagen later komt krijgt diegene een extra tip, in de derde e-mail heb je nog een extra tip of vertel je jouw verhaal als ondernemer en in de laatste e-mail ga je het hebben over het product waar je echt geld voor gaat vragen. En dan maak je dus eigenlijk van een gratis product iemand warm voor een betaald product door middel van de geautomatiseerde e-mails. En dat is hoe een geautomatiseerde e-mail funnel werkt!

Dat is het verschil tussen een e-mail funnel en een salesfunnel. Mocht je hier nog vragen over hebben of een vraag hebben over een ander marketingvraagstuk, laat het me dan weten via info@xoxomarketing.nl