In januari 2019 in IJsland had ik er genoeg van: ik werd echt knettergek van alle notificaties op mijn telefoon. Ik heb toen ALLE notificaties uitgezet, behalve herinneringen en mijn agenda herinneringen.⁠

En dat ik gek werd van al die notificaties bleek niet gek. Volgens de rapportage van iPhone kreeg ik meer dan 600 meldingen van diverse apps per dag! 600! Dat is 600 keer gestoord worden. ⁠🤯⁠

WhatsApp en e-mail meldingen krijg ik dan ook niet meer. Ik check drie keer per dag mijn zakelijke WhatsApp en e-mail en dat geeft veel meer structuur. Als klanten mij echt nodig hebben voor een spoedklus, dan bellen ze mij wel. ⁠

En wat ik het belangrijkste vind: het geeft mij een heleboel rust.🙏🏼 Niet continu die kleine storingen en een oplichtend scherm. Ik merk dat mijn hoofd erdoor veel leger is en dat klinkt gek, maar het is heerlijk. Ik had dit dan ook veel eerder moeten doen!⁠

Ook heb ik de schermtijd op mijn telefoon verminderd, door mijn werk ontkom ik er niet altijd aan, maar ik wil maximaal maar een uur per dag bezig zijn met social media. Vaak red ik het niet, maar die reminders van Apple zorgen er wel voor dat ik me er bewust van ben en meestal komen deze ook pas rond een uur of 20. ⁠Zo zorg ik ervoor dat ik me met belangrijkere zaken bezighoud. ⁠

Heb jij ook bepaalde notificaties uitstaan of een schermtijd ingesteld? En wat voor gevoel geeft het je?⁠