icoon telefoon header_ icoon facebook icoon instagram icoon pinterest

Weten wat andere mensen over jouw bedrijf zeggen?

Hi beste lezer,

Weten wat andere mensen over jouw bedrijf zeggen? Dat kan! 🤗

Althans, online kan het. Google heeft namelijk een hele fijne online dienst waarmee je gratis meldingen krijgt wanneer jouw bedrijfsnaam op het internet wordt genoemd. Bijvoorbeeld in een artikel, in een afbeelding of video. Je kunt zelf instellen of je dit wekelijks, dagelijks of zelfs meerdere keren per dag in je inbox wilt krijgen. En of Google alleen Nederland moet volgen of ook andere landen.

Ook kun je verder gaan dan alleen je bedrijfsnaam. Je kunt bijvoorbeeld ook termen benoemen (je kunt meer dan een woord instellen) die te maken hebben met je product, dienst of branche. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er in de markt speelt!

Deze geweldige online dienst heet Google Alerts en is helemaal gratis!

Zelf heb ik mijn bedrijfsnaam ingesteld en mijn eigen naam, maar mocht er bijvoorbeeld een nieuwe functie aankomen of een nieuw bedrijf dat voor mij interessant is (denk aan Pinterestadvertenties destijds), dan kan ik dit ook als ‘Alert’ instellen. Zo zorg ik ervoor dat ik altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws, zonder dat ik elke dag op de verschillende marketingsblogs hoef te kijken.

Kende jij deze interessante functie al?

XoXo Manuela

 

 

 

Wil jij de volgende Marketing Gossip ook ontvangen? Schrijf je hier in voor de wekelijkse Marketing Gossip!