Productiviteit. Vinden we dit niet allemaal een mega interessant onderwerp en willen we niet allemaal ‘productiever’ worden? Meer doen in minder tijd. Dat lijkt me heerlijk! 🙌

Dat is alleen niet precies waar productiviteit over gaat. Als je productief bent, dan kun je in minder tijd hetzelfde doen. Dit betekent in de ochtend een moeilijke taak oppakken en die binnen een uur afronden, in plaats van om 16:00 uur er twee uur over doen omdat je helemaal gaar bent van de dag.

Deze week doe ik de productiviteitscursus van Charlotte van ’t Wout. Ik ben gek op deze badass onderneemster en ik wil elke cursus van haar hebben! Dit is inmiddels cursus #3 en I want more.

Een van de tips op het gebied van productiviteit is het ‘bulken’ van taken. Deze heb je vast weleens gehoord, maar probeer dingen die op elkaar lijken te bundelen. Dus stel een beluurtje in waarin je alle mensen belt die je moet bellen op een dag.

Voor je marketing kun je ook een heleboel bundelen en in the end scheelt het je tijd, maar ook rust – omdat je weet dat je het gedaan hebt. Zelf bundel ik de volgende taken:

  • Elke vrijdag schrijf ik de social media posts voor de week erop. Dit doe ik dus wekelijks, maar je kunt zelfs je social media content voor een hele maand inplannen. Dit geeft een heleboel rust, omdat je weet dat je aan je zichtbaarheid werkt en er niet continu aan hoeft te denken.
  • Ik schrijf één keer in de twee weken twee Marketing Gossips, zodat ik weer twee weken vooruit kan. Wanneer ik inspiratie heb, zijn dit er zelfs drie! Zo kun je zelfs voor een hele maand vooruit werken. Ik doe dit zelf liever niet, omdat ik graag inspeel met de Marketing Gossip op de inzichten die ik zelf momenteel heb of wat ik zelf momenteel meemaak.
  • Je marketingcijfers analyseren. Elke maand pak ik alle marketingcijfers erbij en analyseer ik wat er goed ging en wat niet. Bijvoorbeeld welke social media posts het beste presteerden, welke blogartikelen het meest zijn gelezen en waar het websiteverkeer vandaan kwam. Zo kan ik gelijk schakelen wat ik de komende maand meer of beter wil gaan doen.
  • Het schrijven van blogartikelen. Ik pak twee uurtjes per maand waarin ik probeer 4 artikelen te schrijven. Ik leg van tevoren alvast vast over welke onderwerpen ik wil gaan schrijven, zodat ik gelijk aan de slag kan!
  • En als laatste mijn Xo doe je dat! video’s. Een keer in de zoveel tijd neem ik een heleboel video’s op zodat ik weer even vooruit kan. Ik heb twee weken geleden 7 nieuwe video’s opgenomen die ik nu maandelijks vooruit kan plannen. Dit betekent videocontent t/m november! 🤩

Het kan je ontzettend veel tijd schelen wanneer je taken bundelt, omdat je dan in de spreekwoordelijke ‘flow’ zit en dan meer kan doen in minder tijd. Je bent erop gefocust, je zit in de taak en kan zo meer produceren. Maar als het niet bij je past, ook helemaal oké. Kijk wat voor jou goed voelt en waarbij je denkt ‘hé dat is handig!’ en pas dat toe.